10 tramvaie blocate de o mașină parcată pe linie, în mijlocul străzii

Data publicării:
masina2

Prea multe maşini pentru atât de puţine locuri de parcare, dar şi şoferi care n-au nici cel mai mic respect pentru Codul Rutier, pietoni sau ceilalţi conducători auto. Cam aşa poate fi rezumată situaţia traficului din Bucureşti, care încă mai oferă incidente suprinzătoare - de pildă, astăzi, o şoferiţă a blocat zece tramvaie, după ce a parcat chiar pe şine.

Reporter: Dumneavoastră aţi parcat maşina acolo?
Șoferiță: Da, dar unde e cea neagră? Imediat.

Sunt explicaţiile unei şoferiţe care a blocat zece tramvaie, pe strada Sfântu Gheorghe, din Bucureşti, după ce şi-a parcat maşina pe liniile de tramvai.

Bărbat: Două ore a încurcat circulaţia.
Reporter: Cine a mutat-o?
Bărbat: Oamenii cu ajutorul poliţiei au împins-o cu mâna.
Șoferiță: Am făcut vreo crimă? Că nu am nici măcar cazierul pătat.

După această ispravă, lucrurile ar putea să se schimbe.

Un conducător auto a blocat mai mult timp o linie de tramvai (...), a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, pe numele acestuia fiind întocmit dosar penal pentru blocarea drumului public”, a declarat Ovidiu Munteanu de la Brigada Rutieră.

În altă zonă din Capitală, un taximetrist circula pe trotuar ca pe şosea. Nici staţiile RATB nu sunt ocolite de şoferii pentru care orice loc liber e un loc de parcare.

Se spune că în capitală, cea mai mică unitate de măsură a timpului este secunda de Bucureşti, adică acea fracţiune în care mai mulţi şoferi văd o zonă liberă şi se grăbesc să parcheze acolo, chiar dacă e vorba de treceri pentru pietoni sau linii de tramvai.

Sunt peste un milion de maşini care circulă în fiecare zi pe străzile din Bucureşti şi doar 200 de mii de locuri de parcare disponibile. De la începutul anului, poliţiştii au dat peste 27 de mii de amenzi pentru opriri sau staţionări neregulamentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri