Sari la conținut

14 turiști blocați în telecabina de pe Cetatea Deva

14 persoane, printre care și o gravidă, au rămas blocate marți după-amiază, timp de 10 minute, în telecabina care urcă pe Cetatea Deva, din cauza unei pene de curent, la fața locului intervenind echipaje ale SMURD, Ambulanței și Jandarmeriei pentru calmarea turiștilor, a informat Jandarmeria Hunedoara.

cetate deva

FOTO: primariadeva.ro

Incidentul s-a încheiat fără probleme deosebite, după restabilirea alimentării cu energie electrică, însă turiștii care au fost în telecabină s-au speriat și au spus că nu mai doresc să coboare de pe Cetate cu acest mijloc de transport, notează Agerpres.

Starea lor de sănătate a fost evaluată de echipajele de prim-ajutor și de jandarmi, după care s-a luat decizia ca persoanele care nu mai doresc să coboare de pe Cetate cu telecabina să fie aduse la baza dealului cu o mașină de intervenție a Jandarmeriei.

"Având în vedere că o parte din turiștii care au fost în telecabină erau speriați și nu mai doreau să coboare cu acest mijloc de transport iar deplasarea pe jos până la baza Dealului Cetății era dificilă, în special pentru gravidă, membrii echipei de intervenție au luat decizia de a-i transporta cu autovehiculul Jandarmeriei până în parcarea din Piața Cetății", se arată într-un comunicat al IJJ Hunedoara.

Cetatea Deva este unul dintre cele mai căutate obiective turistice de pe raza județului Hunedoara, în prima jumătate a acestui an monumentul istoric fiind vizitat de peste 90.000 de persoane.

Pe aceeași temă