140 de români, repatriați azi din Egipt

Data publicării:
CROP 08-07-2015 otopeni bucharestairports.ro

FOTO:bucharestairports.ro

Acțiunea intervine în urma tragediei aviatice care s-a produs în urmă cu o săptămână în peninsula Sinai, când un avion rusesc cu 224 de oameni la bord a fost, cel mai probabil, ținta unui atentat.

Centrala MAE a trimis în Egipt o echipă consulară mobilă, pentru a acorda asistență consulară la fața locului. Echipa consulară mobilă face parte din Celula de criză a MAE, activată de către ministrul afacerilor externe pentru această situaţie, precizează un comunicat al MAE.

„Aceasta a acordat asistenţă şi protecţie consulară în procesul de repatriere a turiștilor români, asistându-i pe toată durata călătoriei, inclusiv în ceea ce priveşte îndeplinirea procedurilor şi formalităţilor specifice îmbarcării în aeronavă. Totodată, a monitorizat permanent situaţia, asigurându-se că deplasarea acestora s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă”, se spune în comunicat MAE.

Operațiunea de transport al cetăţenilor români a fost organizată de Ministerul Transporturilor cu sprijinul MAE şi al altor instituții cu competenţe în materie.

Aeronava a aterizat în deplină siguranţă pe aeroportul Bucureşti Otopeni în cursul acestei seri, mai precizează MAE.

Citiți și:

Moscova trimite 44 de avioane goale în Egipt ca să-i repatrieze pe turiștii ruși

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri