Sari la conținut

21 de biciclete au fost recuperate de polițiști de la un bărbat din Lugoj

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş au identificat un bărbat, de 21 de ani, din municipiul Lugoj, bănuit de comiterea mai multor furturi de biciclete.

„Din cercetări a reieşit că, în cursul lunii iulie a.c., acesta ar fi comis 21 de  fapte de furt, pe raza  municipiului Lugoj, majoritatea bicicletelor fiind sustrase din scări de bloc, prin tăierea sistemului de asigurare. Ulterior, cel în cauză a vândut bicicletele. Poliţiştii au reuşit recuperarea a 21 de biciclete susceptibile a proveni din comiterea acestor fapte”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În continuare, Poliția Română a oferit câteva sfaturi pentru a preveni comiterea furturilor de biciclete:

Nu vă lăsaţi bicicleta neasigurată şi nesupravegheată. Furtul unei biciclete neasigurate se comite în timp foarte scurt.

Folosiţi sisteme de asigurare a bicicletei cât mai solide, cu lacăt antifurt şi eventual, cu sistem de alarmare sonoră.

Păstraţi actele de provenienţă ale bicicletei. În cazul în care vă va fi sustrasă, trebuie să le prezentaţi la poliţie şi vă ajută la recuperarea acesteia.

Memoraţi însemne particulare ale bicicletei dumneavoastră ( zgârieturi, lovituri, uzuri etc.). Vă va ajuta să o recunoaşteţi, când va fi recuperată de poliţişti.

Nu ezitaţi să sesizaţi Poliţia în cazul în care v-a fost sustrasă bicicleta.

Nu vă lăsaţi în coşul bicicletei, diferite bunuri ori bagaje (genţi, serviete, portofele, telefoane mobile).

În cazul în care sunteţi victima sau martorul unui furt, nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia, apelând numărul unic de urgenţe 112.

Citiți și STUDIU. Peste 92,3% dintre bicicletele furate nu mai sunt recuperate