Sari la conținut

A început „Litoralul pentru toți”. Tarifele pentru un sejur de șase nopți

Primii turişti care au fost convinşi de tarifele mai mici şi de liniştea de pe litoralul românesc din această perioadă au ajuns deja în staţiunea Mamaia.

„Datorită condiţiilor avantajoase şi oricum alesesem această perioadă şi independent de programul Litoralul pentru toţi, pentru copil. Pentru că este mult mai liber şi temperatura este adecvată pentru un copil sub un an”, explică o tânără.

„Nu avem nevoie de aglomeraţie, de gălăgie, muzică tare şi aşa mai departe”, arată un alt turist.

Până pe 18 iunie, hotelierii au pachete avantajoase. Ei se așteaptă ca în jurul datei de 1 iunie să aibă un grad de ocupare ridicat.

„(Sunt) aceleaşi tarife ca şi în ultimii trei ani, deci iată de trei ani nu am majorat tarifele pe litoralul românesc pentru programul litoralul pentru toţi”, spune Corina Martin, preşedinte Asociaţia Litoral-Delta Dunării.

Pachetele de șase nopţi într-o cameră dublă, care includ şi micul dejun, pornesc de la 630 de lei la hotelurile de două stele din Mamaia, şi ajung până la 1.210 lei la hotelurile de cinci stele.

Tarife sejur 6 nopţi/cameră dublă

Hotel 2 stele - 630 lei

Hotel 3 stele - 850 lei

Hotel 4 stele - 970 lei

Hotel 5 stele - 1.210 lei

(Asociaţia Litoral-Delta Dunării)

Reduceri în această perioadă sunt şi pe plajă.

Să dăm un exemplu să înţeleagă toată lumea: dacă în plin sezon avem şezlongul cu 30 de lei, acum nici cu 15 nu îl dăm, îl dăm undeva la 10 lei”, spune Paul Marin, administrator de plajă.

De aceleaşi tarife la cazare şi şezlonguri pot profita şi turiştii care merg în Constanţa şi Eforie Nord până pe 18 iunie, atunci când se va încheia programul "Litoralul pentru toţi".