ACCIDENT AVIATIC. Medici de la Elias: Ne punem mari semne de întrebare

Data publicării:
conducere elias bun

„Ne punem mari semne de întrebare și noi ne întrebăm cât de oportună este intervenția noastră imediată, din punct de vedere medical, dacă tot celălalt context nu este oportun”, a declarat dr. Dana Safta. „Știm că există proceduri, noi lucrăm cu ele, ne străduim să fim corecți, restul, care depind de tot acest context de întrebări, zborul, identificarea, demersul acela de timp ne depășește pe noi ca specialiști medicali”, a adăugat Dana Safta.

Accidentul aviatic de luni s-a soldat cu doi morți și cinci răniți. Salvarea celor cinci supraviețuitori s-a datorat, practic localnicilor și echipelor off-road, au precizat Doina Dimulescu și Dana Safta.

Cele două cadre medicale au confirmat că au vorbit cu doctorul Valentin Calu, chirurg la Elias aflat în avionul care ieri a aterizat de urgență. Prima convorbire a fost purtată la puțin timp după producerea accidentului, la 16.34, apoi la 17.08, iar dr. Doina Dinulescu a discutat cu Valentin Calu la 17.30. De asemenea, s-a putut lua legătura cu doctorul Calu și azi-noapte, o dată în momentul reperării de către salvatori, iar apoi când era în mașină către spital.

Medicul Valentin Calu avea asupra sa două telefoane, unul în rețeaua Orange, care era închis și unul în rețeaua Vodafone de pe care a vorbit până la consumarea bateriei.

Deși rănit – cu fracturi de arcuri costale și o fractură de corp vertebral – medicul Valentin Calu a încercat să salveze viața medicului rezident din avion. Aceasta era în starea cea mai gravă, iar ulterior a și decedat.

Valentin Calu, care este și cadru universitar, participa la un curs de pregătire în domeniul transplantului. Conducerea spitalului a aflat ulterior că el a plecat în acțiunea de la Oradea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri