Accident în Munţii Bucegi: Patru tineri au căzut într-o râpă de pe un traseu nemarcat, acoperit cu gheaţă

Data publicării:
malaiesti

Patru tineri şi-au rupt mâinile, picioarele şi coastele după ce au căzut într-o râpă adâncă de 500 de metri în Munţii Bucegi. Păcăliţi de vremea frumoasă, s-au aventurat pe o potecă nemarcată acoperită cu gheaţă, au alunecat şi s-au rostogolit în hău. Au reuşit să alerteze salvamontiştii, care i-au evacuat cu maşini de teren. Deşi au traumatisme multiple, tinerii sunt stabili şi medicii apreciază că vor scăpa teferi.

Valea Mălăieşti. Foto: commons.wikimedia.org

Salvamontiştii au fost alertaţi de un apel venit prin 112. Patru tineri - doi băieţi şi două fete - plecaţi într-o drumeţie au alunecat şi au căzut într-o râpă. În momentul în care salvatorii au ajuns la grup, una dintre tinere îşi pierduse cunoştinţa, a declarat Ioan Adămuţă, şef de formaţie la Salvamont Râşnov. Cei patru căzuseră „undeva la 450 de metri în fundul căldării pe Valea Mălăieşti, mai sus de cabană”, a precizat acesta.


Zece salvatori - jandarmi montani şi salvamontişti - au plecat după răniţi. Drumurile îngheţate au făcut intervenţia extrem de dificilă. Tinerii au fost coborâţi de pe munte pe targă şi cu maşini de teren, până la locul în care aşteptau ambulanţele. Ei prezintă politraumatisme, fracturi la mâini, picioare şi coaste, luxaţii, entorse şi contuzii, dar starea lor este stabilă, spun medicii. Ei precizează că cei patru vor rămâne internaţi cel puţin o săptămână la spitalul din Braşov.

Turiştii care se aventurează pe munte sunt sfătuiţi să fie echipaţi corespunzător şi să evite potecile cu gheaţă, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei pentru Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri