Sari la conținut

Adrian Sobaru a intrat cu mașina în gardul Guvernului

Actualizare 15:30: Primele imagini de la sediului Guvernului, unde Adrian Sobaru a intrat cu mașina în barieră. Fostul angajat al TVR a așteptat ca porțile mari din fier forjat să se deschidă, iar atunci când o mașină a ieșit din curtea Guvernului, acesta nu a mai stat pe gânduri și a accelerat. Bariera a fost distrusă, iar mașina lui Adrian Sobaru a suferit mai multe pagube. Reporterul Digi24 relatează că Adrian Sobaru nu a fost rănit.

Adrian Sobaru nu a oprit deloc la bariera de la intrare şi a strigat jandarmilor care l-au reţinut: „Vă place cum arată ţara asta?”, potrivit Mediafax.


Adrian Sobaru, care era la volanul unui autoturism Dacia Break, a intrat în forţă cu maşina într-una dintre barierele de la intrarea în curtea sediului Guvernului. După ce a rupt bariera, a intrat cu maşina în curtea Palatului Victoria, unde a mai mers câteva zeci de metri.

Fostul angajat al televiziunii publice a fost dus la Poliție pentru a fi audiat, pentru a se stabili dacă a existat intenție din partea lui Adrian Sobaru.

La şedinţa Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, electricianul TVR Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, el strigând: "Boc, aţi luat drepturile copiilor".

Adrian Sobaru a căzut atunci de la o distanţă de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt. El purta un tricou pe care scria "Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi LIBERTATEA".

El mai este cunoscut și pentru că în luna mai a anului trecut a făcut greva foamei în fața sediului TVR.