Sari la conținut

Ambasadorul SUA: Corupția este o otravă pentru democrație. Lupta împotriva flagelului, vitală pentru viitorul României

Hans Klemm / FOTO: Facebook

„Corupția este o otravă pentru orice democrație, fie că este în SUA sau în România trebuie eliminată la toate nivelele vieții publice. Este o mare provocare și felicit România pentru ce a făcut și pentru că luptă din greu împotriva corupției, este o luptă care nu se termină niciodată și trebuie susținută. Această luptă nu există numai în România, și vecinii dumneavoastră se confruntă cu provocări serioase, cum ar fi Ucraina, Republica Moldova, dar și SUA are o problemă cu corupția, în condițiile în care au fost cazuri de foști guvernatori și senatori anchetați sau președinți care au părăsit funcția din cauza corupției”, a menționat Hans Klemm.

El a adăugat că a fost martorul unor evenimente importante în România, după tragedia de la Colectiv, când românii s-au unit împotriva corupției.

„Am văzut zeci de mii de oameni care s-au unit într-o solidarizare pașnică împotriva corupției, am văzut sloganul Corupția ucide, am fost impresionat de acei cetățeni de pe străzile Bucureștiului. Mulți dintre voi ați participat la aceste demonstrații și ați văzut un viitor luminos pentru România, unde legea domnește și lupta împotriva corupției este foarte mare”, a completat ambasadorul SUA.

Citiți și: 

Bilanţ DNA: Banii din mită ar asigura cofinanțarea pentru autostrăzi timp de trei ani