ANAT propune slujbe de Paște și în hotelurile de la mare. Patriarhia: E lipsă de respect

Data publicării:
patriarhia 20romana 20basilica 20ro-33141

„Despre serviciul de slujbă de Paşte, care va fi oferit pe plajă, în general Arhiepiscopia Tomisului a făcut acest lucru în general pe plajă, nu neapărat la un hotel. Însă iniţiem deja discuţii pentru a se oficia aceste serviciu şi în anumite hoteluri”, a afirmat luni preşedintele ANAT, Corina Martin, citată de Mediafax.

Ea nu a putut oferi date privind numărul hotelurilor de pe litoral care ar organiza slujbe religioase şi nici despre cine va remunera preoţii. "Vom vedea exact gradul de ocupare, în funcţie de ceea ce vom vinde şi de numărul de turişti dintr-un hotel. Nu ştim cine îi plăteşte, dar nu ANAT, pentru că nu este societate comercială. Vor fi discuţii şi vom vedea ce presupune acest lucru din partea fiecărei părţi", a precizat Corina Martin.

BOR respinge demersul

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, părintele Constantin Stoica, declară că iniţiativa dovedeşte „degringoladă personală” în care se află şefa ANAT. Contactat de agenția de presă, el a subliniat că intenția ANAT „este o lipsă de respect faţă de Biserică”, iar „doamna Martin se dovedeşte ireverenţioasă”.

Acuzații de concurență neloială

Intențiile de dezvoltare a acestei nișe - vacanțele cu caracter religios - sunt serioase. Tot luni, Corina Martin a anunțat că ANAT are în vedere lansarea unui nou program special, O săptămână la mănăstiri, după modelul Litoralul pentru toți, Vacanţe la ţarăsau Decada balneară.

Recent, președintele ANAT a acuzat preoţii că organizează ilegal pelerinaje cu enoriaşii în Israel şi fac concurenţă neloială agenţiilor de turism. „Am cerut o întâlnire oficială la Patriarhie să le explicăm problema. Sunt preoţi care organizează pelerinaje în Israel, şi acest lucru este ilegal. Conform legislaţiei româneşti, nu ai voie să faci rezervări de servicii turistice şi excursii dacă nu ai licenţă de agenţie de turism”, declara atunci Corina Martin pentru Mediafax.

Reprezentanții agențiilor de turism estimează că preoții câștigă sume uriașe din organizarea de pelerinaje, în condițiile în care anual, circa 40.000 de români ajung în Israel, dar numai 10.000 apelează în acest scop la agenţiile de turism.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri