Anchetă la Mediaş. 21 de maşini ale SC Prospecţiuni SA, găsite având cauciucurile tăiate 

Data publicării:
gaze sist prospectiuni mediafax-1

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, a declarat că reprezentanţii SC Prospecţiuni SA Bucureşti au sunat, duminică, la 112, reclamând că mai multe maşini ale firmei au fost găsite cu cauciucurile tăiate, într-o parcare din Mediaş.

Potrivit acesteia, cel mai probabil, anvelopele au fost tăiate în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică

SC Prospecţiuni SA face, în partea de nord a judeţului Sibiu, mai precis în comuna Moşna, "lucrări de cercetare şi prospectare a subsolului, în vederea depistării de hidro-carburi, având autorizaţiile necesare în acest sens", a adăugat Balteş, care a menţionat că incidentul de duminică nu este singurul reclamat de către SC Prospecţiuni SA în zonă.

"În 13 noiembrie, în jurul orei 12.30, Poliţia Municipiului Mediaş a fost sesizată telefonic de angajatul unei societăţi comerciale cu privire la faptul că un localnic din Alma Vii (sat aparţinător comunei Moşna - n.r) a smuls o parte din echipamentul proprietate a S.C. Prospecţiuni SA - cablu seismic de date", a mai declarat Luciana Balteş.

Potrivit acesteia, poliţiştii au stabilit că persoana care a smuls cablurile este preotul din Alma Vii, acesta fiind cercetat penal pentru distrugere.

Luciana Balteş a precizat că şi SC Prospecţiuni este cercetată penal pentru tulburare de posesie, după ce un localnic din Moşna a sesizat că s-au făcut prospecţiuni pe terenul proprietate personală, fără acordul său.

"SC Prospecţiuni SA a avut mai multe plângeri în ultima perioadă. La fel, s-au înregistrat mai multe plângeri din partea localnicilor cu referire la această societate. Nu pot însă preciza în acest moment care este numărul de dosare deschis pe această temă", a mai declarat Luciana Balteş.

Vicepreşedintele SC Prospecţiuni SA, Mihai Mitroi, a declarat, luni, pentru Mediafax, că paguba totală înregistrată de societate în urma incidentelor din zonă se ridică la circa 100.000 de euro.

Potrivit acestuia, societatea face prospecţiuni în zona de nord a judeţului de zeci de ani şi nu au existat niciodată probleme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri