Antonescu: E posibil ca Executivul să nu fie învestit în această săptămână, dar nu din cauza unor tensiuni

Data publicării:
2112 20vorbe 20crin-39826

Preşedintele PNL a negat toate informaţiile privind tensiunile din USL şi nemulţumirile liberalilor.

„Nu am cerut niciun alt minister premierului. Nu există nicio problemă între PNL şi alte partide. Nu există nicio discuţie legată de ANAF. Nu am discutat problema miniştrilor delegaţi. Nu există niciun fel de discuţie despre niciun fel de garanţie”, a declarat Crin Antonescu.

În cele cinci ore s-au discutat probleme interne, a fost explicaţia liderului liberal. „Am avut o discuţie de principiu în legătură cu atribuţiile miniştrilor. Nu sunt probleme care să fie făcute publice”, a spus acesta.

Crin Antonescu a oferit şi o justificare pentru lipsa miniştrilor liberali de la audieri: „Pur şi simplu e vorba că nu am întunit condiţiile politice şi organizatorice. Poate erau obosiţi”.

Copreşedintele PNL nu a exclus ipoteza ca executivul să nu poată fi învestit în această săptămână.

„Există şi această posibilitate, dar nu din cauza unor tensiuni. Există proceduri care necesită timp. Din cauza decalării unui program pe care noi l-am estimat, s-ar putea ca preşedintele să nu poată organiza ceremonia mâine", a spus acesta.

Singura certitudine oferită de Crin Antonescu a fost aceea că va participa la ceremonia de depunere a jurământului de la Cotroceni.

„La această împrejurare voi merge pentru că merg în cinstea protagonistului acestui eveniment care e guvernul României.

Guvernul Ponta trebuie învestit până pe 27 decembrie, dată la care, potrivit Constituţiei, premierul desemnat trebuie să ceară votul Parlamentului. Dacă nu se încadrează în termen, el trebuie să-şi depună mandatul, iar preşedintele să desemneze un alt premier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri