Autorităţile belgiene avertizează cu privire la un transport de câini vagabonzi din România

Data publicării:
52fb6cfc95f9cf1a3f000000-1

„Având în vedere informaţii difuzate în presă, potrivit cărora este vorba despre câini vagabonzi români, şi având în vedere lipsa unei notificări din partea autorităţilor române cu privire la acest transport, îndoieli cu privire la conformitatea acestor câini în privinţa tuturor condiţiilor în privinţa turbării sunt legitime”, afirmă Agenţia într-un comunicat, citat de Belga.

În România, peste 400 de cazuri de turbare au fost constatate, în mod oficial, în 2013, potrivit unor date de la AFSCA, potrivit site-ului.

Agenţia doreşte să atragă atenţia asupra unui „pericol mare pentru oameni şi animale”. „Inclusiv animalele vaccinate dar care au fost contaminate înainte de vaccinare pot să reprezinte, în continuare, un risc pentru o perioadă de şase luni, atât pentru oameni, cât şi pentru animale”, subliniază aceasta.

Încă de la apariţia simptomelor, turbarea poate să fie mortală atât pentru oameni, cât şi pentru animale. După 48 de ore de la infecţie, înaintea apariţiei primelor simptome, este necesară efectuarea unui tratament.

Câinii, pisicile şi dihorii de casă care sunt importaţi sunt supuşi unor condiţii sanitare la import şi este necesar să fie vaccinaţi. Majoritatea cazurilor de turbare la câini din ţări vecine priveşte animale importate ilegal din ţări în care este prezentă boala şi în care nu există obligaţia vaccinării, scrie 7sur7.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri