Bărbat arestat preventiv după ce a plasat comenzi pe care le plătea din conturi accesate ilegal. El a fost prins în flagrant

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu mainile prinse in catuse,la spate
Bărbat arestat preventiv după ce a plasat comenzi pe care le plătea din conturi accesate ilegal. Foto: GettyImages

Un bărbat din municipiul Braşov a fost arestat preventiv, în judeţul Cluj, după ce a accesat ilegal conturile bancare ale mai multor persoane, plătind din banii acestora comenzi în valoare de 100.000 de lei. El a fost prins în flagrant în timp ce ridica telefoane mobile de peste 40.000 de lei pe care le achitase online în acest mod.

Potrivit datelor furnizate, marţi, de Poliţia judeţeană Cluj, care instrumentează acest caz împreună cu poliţiştii din Covasna, braşoveanul, în vârstă de 43 de ani, a fost prins în flagrant, cu câteva zile înainte de Crăciun, în timp ce ridica mai multe colete care conţineau telefoane mobile şi pe care le plătise din conturi pe care le accesase ilegal. 

„La data de 22 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Covasna, alături de cei ai Poliţiei Municipiului Târgu Secuiesc, în baza unor activităţi informativ-operative derulate într-un dosar penal aflat în cercetarea poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj - Serviciul de Investigaţii Criminale, au depistat în flagrant delict un bărbat, de 43 ani, din municipiul Braşov, în timp ce ar fi accesat în mod ilegal mai multe conturi bancare, prin folosirea datelor sustrase. Totodată, acesta ar fi efectuat 7 tranzacţii în mod fraudulos, în valoare totală de 43.310 lei, la un stand de ridicare a coletelor, din municipiul Târgu Secuiesc, judeţul Covasna. Astfel, acesta ar fi ridicat 7 colete, conţinând telefoane mobile pe care le-ar fi comandat la data de 20 decembrie 2023, de pe pagina web a unei societăţi de profil”, transmit poliţiştii, potrivit News.ro. 

În autoturismul folosit de suspect anchetatorii au găsit alte 14 alte colete comandate şi plătite tot din conturi accesate ilegal. Prejudiciul total calculat de către anchetatori se ridică la 100.000 de lei.

Bărbatul a fost reţinut, iar apoi arestat preventiv. În urma unei percheziţii făcute la locuinţa sa au fost identificate date care pot constitui probe în dosar.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri