Video Becali a câștigat un proces la CEDO împotriva statului român, pentru condamnarea sa la închisoare. Vrea milioane de euro despăgubiri

Data actualizării: Data publicării:
beacali face declaratii
Gigi Becali vrea despăgubiri de milioane de euro de la statul român.

Statul român ar putea fi nevoit să plătească milioane de euro despăgubiri omului de afaceri Gigi Becali, după ce a câștigat un proces la CEDO. Judecătorii europeni au decis că au existat nereguli în anchetarea finanțatorului echipei FCSB.

Gigi Becali: Ce se va întâmpla... banii... pentru 800.000 de euro mi-au luat 3 milioane... Dacă au luat de 3 ori, trebuie sa dea de 3 ori, adică trebuie să dea 9 și plus daunele care le voi cere eu pentru celelalte vătămari ce mi s-au întâmplat. Nu banii e problema. Problema e mulțumirea sufletească.

Valentin Stan, jurnalist Digi24: Deși Bacali vorbește despre milioane de euro pe care le primi, în decizia judecătorilor apare o despăgubire simbolică – de un euro. Concret, Becali a reclamat la CEDO condamnarea dată în 2013 în dosarul privind schimbul de terenuri dintre armată și omul de afaceri. El a fost condamnat atunci la 3 ani de închisoare,pedeapsă pe care a executat-o.

Finanțatorul echipei FCSB s-a plâns că acea condamnare a fost dată ilegal, iar CEDO i-a dat dreptate într-o anumită măsură, în sensul că a stabilit că urmărirea pe penală, practic ancheta propriu-zisă a durat prea mult, iar dosarul ar fi trebuit să ajungă mai repede pe masa judecătorilor români.

Becali poate acum să invoce această decizie dată de CEDO în orice proces pe care îl va începe împotriva statului român, și abia atunci să ceară despăgubiri.

Un judecător român va decide, însă, dacă, și câți bani ar trebui să primească finianțatorul echipei FCSB.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri