BIHOR. Slujba la biserică, promovată pe Facebook

Data publicării:
19022013 20biserica 20fb-50374

Fotografii din timpul slujbelor, invitaţii online la evenimentele programate pentru zilele următoare ori informaţii despre sărbătorile creştine. Toate acestea se regăsesc pe paginile deschise de slujitori ai bisericii pe reţelele de socializare.

Preoţii postează singuri informaţiile sau le cer ajutorul unor persoane care sunt familiarizate cu mediul virtual. Recunosc că internetul reprezintă o modalitate mult mai simplă de a promova evenimentele bisericeşti în rândul tinerilor, pe care îi pot atrage astfel spre lăcaşele de cult.

De un an, în satul bihorean Husasău de Criș, tinerii care au conturi pe Facebook sunt la curent cu tot ce întâmplă la biserica din localitate. Preotul a decis să anunţe pe reţeaua de socializare tot ce se întâmplă în parohia în care slujeşte.

Ideea de adeschide o pagină de Facebook a plecat de la o mai bună informare a tuturor evenimentelor care sunt în biserica noastră. Sunt informați tinerii despre fiecare curs sau cu fiecare eveniment”, a explicat preotul Mircea Ghitea.

Pe contul de Facebook al parohiei din sat apar săptămânal informații pentru enoriaşi, dar şi fotografii din timpul slujbelor. Preotul este cel care se ocupă de adunarea datelor, iar un alt slujitor, mai familiarizat cu internetul, s-a transformat în administrator al paginii virtuale.

„Am văzut prin reacțiile pe care le-au trimis pe Facebook prin mesajele de mulțumire că au fost acceptați”, a spus Gheorghe Vanța - administratorul paginii și cantorul bisericii.

Pagina de Facebook a parohiei din Husasău de Criş are zeci de prieteni, enoriași și preoți din alte comunități. La secțiunea fotografii sunt postate instantanee din timpul slujbelor, care primesc aprecierile vizitatorilor, iar enoriasii pot discuta despre diverse teme legate de biserică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri