București. ASPA: În octombrie, cel mai mic număr de mușcături din ultimii șapte ani

Data publicării:
cainia maidanezi mediafax-12

Răzvan Băncescu a făcut această declaraţie, în baza informaţiilor transmise de Institutul "Matei Balș" din București, instituţie care a mai comunicat că numărul mușcăturilor din septembrie și octombrie a scăzut considerabil.

În Drumul Taberei am neutralizat haitele din zona Favorit și din buclă, unde erau cele mai multe mușcături pe metru liniar de bulevard”, a anunțat Răzvan Băncescu.

Acesta a mai adăugat că peste 3.000 de câini au fost prinși, dintre care aproape 2.000 au fost adoptați de ONG-uri, restul aflându-se în curs de adopție.

Răzvan Băncescu a mai spus că au fost descoperite adăposturi private cu peste 3.000 de câini neînregistraţi, care pot ajunge oricând în stradă, precizând că au fost date amenzi de 50.000 de lei.

Coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a precizat că în aceste a ONG-uri nu a fost respectată decizia Consiliului General, câinii nefiind înregistraţi aşa cum prevede hotărârea CGMB.

El a indicat printre acestea adăposturile aparţinând asociaţiilor „Prietenii animalelor”, „Ham & Miau” şi cel al persoanei fizice Ristea M., unde sunt mai mulţi câini.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri