BUSINESS CLUB. Cum să construieşti o casă în cinci zile

Data publicării:
casa ecologica

O jumătate de an este timpul mediu de construcție a unei case din materiale tradiționale. Un termen considerat prea mare pentru românii în criză de timp și care se orientează acum către casele făcute rapid, pe structuri de lemn sau metalice, din materiale ecologice.

„Pregătirea, practic, durează ceva mai mult, între o săptămână și două săptămâni, maximum. În schimb, montajul durează cinci zile. Are câteva avantaje majore, pe lângă faptul că este o casă realizată din materiale ecologice, sunt case cu o rezistenţă foarte mare”, spune Ernest Brezina, reprezentant al unei firme de construcții.

O astfel de casă, de 45 de metri pătrați, costă aproximativ 25.000 de euro. Este realizată pe structură metalică, din panouri care au la interior spumă poliuretanică, este rezistentă la incendiu, are o garanție de 10 ani și o durata de viață de până la 30 de ani. Se construiește repede, în doar cinci zile, și poate fi mutată dintr-un loc în altul.

Puțin mai mult, o lună de zile, durează construcția unei case din lemn masiv sau a unei case pe structură din lemn.

„O casă de 100 de metri pătraţi, de exemplu, că e mai uşor de făcut calcule, pe structură din lemn, la cheie, costă undeva la 35.000 de euro”, precizează Ion Buftea-Jercan, directorul unei firme de construcții.

În acest caz, timpul de construcție este redus pentru că totul se face în fabrică, iar pe șantier se face doar asamblarea.

„În afară de a face o casă cu o tehnologie modernă trebuie să mai fim atenţi şi la partea de logistică pentru această casă, adică solul pe care este aşezată, utilităţile care sunt, facilităţile pe care le are în procesul de după construcţia casei, adică şcoală, grădiniţe, centre comerciale”, explică Claudiu Georgescu, președintele Asociației Producătorilor de Materiale de Construcții.

Dincolo de construcția rapidă, față de casele făcute din cărămidă și beton, locuințele din materiale alternative sunt și mai ieftine - au un preț chiar și cu 50% mai scăzut.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri