C. Diaconescu: UE trebuie să rămână consecventă în procesul de liberalizare a vizelor pentru cetățenii moldoveni

Data publicării:
cristian diaconescu

Republica Moldova a parafat, vineri, la Vilnius, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Uniunea Europeană, odată ce s-a angajat în acest pas foarte semnificativ din punct de vedere al extinderii, trebuie să rămână consecventă. Trebuie să rămână consecventă în procesul de liberalizare a vizelor, în a explica atât companiilor din UE, cât și vectorilor politici și cetățenilor din Republica Moldova utilitatea procesului de integrare”, a declarat Cristian Diaconescu.

Înăuntrul Uniunii Europene trebuie să existe o coeziune clară privind extinderea. Nu există în acest moment. Deocamdată, statele UE s-au dovedit solidare pe această decizie. Vor mai urma pași”, a atras atenția consilierul președintelui Traian Băsescu.

Cristian Diaconescu a mai spus că speră ca Acordul de Asociere să fie semnat în aproximativ un an, după care ar urma să înceapă procesul de ratificare.

Parafarea acordului de asociere nu este o opțiune definitivă, vreau să subliniez acest lucru”, a declarat președintele Traian Băsescu, vineri, la Chișinău, adăugând că „până la integrare drumul e lung și dificil”.

În opinia președintelui, „entuziasmul reușitei trebuie să fie combustibilul pentru a depăși dificultățile” care se vor ivi pe parcursul integrării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri