Cadavrul unui nou-născut, găsit într-un tomberon

Data actualizării: Data publicării:
politia treceti

Cadavrul unui nou-născut înfăşurat într-o pătură şi băgat într-un sac menajer a fost descoperit, sâmbătă, într-un tomberon din municipiul Bârlad. Poliţiştii fac o anchetă pentru identificarea mamei şi stabilirea condiţiilor în care copilul a ajuns la gunoi, scrie News.ro.

politia treceti

ACTUALIZARE 14:50: Bebeluşul găsit mort, sâmbătă dimineaţă, într-un tomberon din municipiul Bârlad avea aproximativ o lună, au stabilit medicii legişti în urma efectuării autopsiei, fără însă a putea stabili cauza decesului. Poliţia face apel la populaţie să sesizeze dacă constată dispariţia vreunui copil din familie.

Specialiştii Serviciului de Medicină Legală (SML) Vaslui au stabilit, în urma efectuării necropsiei, că bebeluşul găsit mort într-un tomberon din municipiul Bârlad, un băiat, avea aproximativ o lună. În schimb, medicii legişti nu au putut spune deocamdată care este cauza decesului, urmând ca aceasta să fie determinată în urma unor analize de laborator.

„La o primă examinare a cadavrului, nu au fost constatate urme de violenţă. De asemenea, medicii legişti nu au putut stabili nici când a avut loc decesul, toate acestea urmând a fi determinate în baza analizelor histopatologice”, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Loredana David.


 

Potrivit primelor informaţii oferite de poliţiştii vasluieni, trupul nou-născutului, înfăşurat într-o pătură şi băgat într-un sac menajer, a fost găsit de un bărbat care căuta prin gunoaie, sâmbătă dimineaţă, acesta sunând la numărul unic de urgenţă 112.

„La o primă examinare, colegii nu au putut stabili vârsta nou-născutului şi nici condiţiile în care a survenit decesul. Cadavrul a fost ridicat şi transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării autopsiei, în urma căreia se va elucida dacă fătul a fost născut viabil”, a declarat, sâmbătă, responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Loredana David.

Poliţiştii criminalişti, sub coordonarea unui procuror, fac o anchetă pentru identificarea mamei nou-născutului aruncat la tomberon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri