Casa Maură, de pe fosta stradă Buzeşti din Bucureşti, a fost demolată. Echipa Digi24, ameninţată de căutătorii de fier vechi

Data publicării:
casa maura

O clădire din patrimoniul arhitectural al Capitalei a fost demolată sâmbătă seară pe fosta stradă Buzeşti din sectorul 1 al Capitalei. Despre Casa Maură, construită la începutul secolului al XIX-lea în stil neoromânesc, liderul Grupului Patrimoniu şi Activitate Civică, Doina Vella, spune că nu trebuia demolată şi că acţiunea primăriei este ilegală.

Nu este normal, pentru că această clădire este una din valoroasele clădiri istorice ale Bucureştiului. Bucureştiul are un patrimoniu construit absolut extraordinar, care ar reprezenta o mare şansă pentru generaţiile viitoare, dacă ar fi conservat cum se cuvine şi pus în valoare”, declară Doina Vella.

La lăsarea întunericului, întreaga clădire se transformase deja în moloz, îndepărtat treptat cu excavatoare şi basculante. Atraşi de vestea demolării, căutătorii de fier vechi s-au pregătit să extragă materialul dintre ruine, fiind deranjaţi de echipa de filmare Digi24. Jurnaliştii au fost ameninţaţi de unul dintre bărbaţii sosiţi să strângă fierul vechi:

Băi, frate, nu ne filma, că-ţi sparg camera!”


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri