Cascadorul Szobi Cseh este grav bolnav și a fost internat la Fundeni

Data publicării:
3998140-Mediafax Foto-Octav Ganea

Pacientul a fost internat de câteva zile şi este sub supraveghere medicală, au precizat sursele citate.

Anul trecut, Szobi Csech a aflat că are cancer, fiind diagnosticat cu mielom multiplu şi tumoare la coloană, la Fundeni, unde a urmat tratament cu citostatice, potrivit declaraţiilor sale din presă.

Szabolcs (Szobi) Cseh s-a născut la data de 11 decembrie 1942, în oraşul Miercurea Ciuc, într-o familie de secui. Încă din timpul facultăţii, el a lucrat ca zburător la trapez la Circul de Stat din Bucureşti, în trupa „Ganea”.

Aflat în anul trei de facultate, el a colaborat în calitate de cascador la filmul „Dacii”, regizat de Sergiu Nicolaescu, apoi în anul următor în filmele „Împuşcături pe portativ”, „Tom Sawyer şi Huckleberry Finn” şi „Serbări galante”.

În mai 2010, cascadorul Szobi Cseh a fost decorat Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

În 2011, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a cerut Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al fostei Securităţi a cascadorului Szobi Cseh. Acesta a declarat atunci că el s-a dus de bună voie la ofiţerii Securităţii pentru a „face ordine în studiouri”, explicând că exista foarte multă corupţie în industria cinematografiei.

Anul acesta, pe 22 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât irevocabil că Szobi Cseh nu a colaborat cu Securitatea.

Szobi Cseh a fost invitat la emisiunea „Ca-n filme” pentru a vorbi în calitatea sa de om implicat în cinematografie. Szobi Cseh nu este un om al vorbelor, ci mai degrabă unul al... numerelor! Bilanțul său stă sub semnul cantității: 150 de filme în țară, 25 de producții străine sau coproducții, și aproape 20 de fracturi de picior, braț, spate, cap, degete și coloană. A pierdut deja șirul coastelor rupte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri