Cazul Oprea i-a scos din nou pe români pe străzi

Data publicării:
demonstratie bucuresti captura

Mii de oameni din marile oraşe au ieşit pe strazi pentru a protesta față de votul prin care Gabriel Oprea a fost ferit de o anchetă a DNA. În Bucureşti, peste două mii de oameni au contestat votul senatorilor care împiedică ancheta DNA.

Oamenii adunaţi în faţa Senatului, nemulţumiţi de votul dat împotriva urmăririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă, au trecut de forţele de ordine şi au blocat Bulevardul 13 Septembrie. Cer ca fostul ministru să răspundă pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină.

„Nu cred că e posibil ca Senatul să se comporte ca un grup organizat şi să împiedice judecata unuia dintre membrii săi, e vorba despre omucidere”, spune unul dintre participanţii la demonstraţie.

Protestatarii s-au întâlnit şi cu maşinile parlamentarilor care plecau spre case.

La Cluj-Napoca, sute de oameni s-au strâns în Piaţa Unirii. Au plecat apoi în marş prin centrul oraşului, purtând fotografia poliţistului Bogdan Gigină.

Vrem ca imunitatea să fie ridicată, să fie lăsată justiţia să îşi facă datoria”, explică unul dintre demonstranţi.

Constănţenii s-au mobilizat pe reţelele de socializare pentru acest protest. S-au adunat în faţa Prefecturii.

„Este de-a dreptul sfidător ce se întâmplă. A făcut abuz de putere, a cerut coloană oficială, un om a murit. Trebuie să răspundă. Este foarte simplu”, declară unul dintre protestatari.

Mesajul „nimeni nu e mai presus de lege” a răsunat şi la Galaţi: „Nu cred că senatorii sau orice politician ar trebui să aibă un statut diferit faţă de orice cetăţean obişnuit. Pentru că eu, dacă nu sunt politician şi prin faptele mele duc la decesul cuiva, voi fi judecat şi condamnat.”

La Craiova, zeci de oameni au aprins lumânări în memoria lui Bogdan Gigină. Proteste au fost şi la Braşov, Timişoara şi Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri