CEO-ul Gabriel Resources: „Vom lua act de orice decizie a Guvernului sau a Parlamentului României”

Data publicării:
rosia montana cariera carnic -Mediafax Foto-Ovidiu Dumitru Matiu

CEO-ul Gabriel Resources, Jonathan Henry, a făcut unele precizări referitor la un articol din presa canadiană, conform căruia, acesta ar fi declarat că statul român ar putea plăti despăgubiri de până la patru miliarde de dolari, în cazul în care va bloca proiectul Roșia Montană.

Informația a apărut astăzi în publicația The Globe and Mail. Clarificările la care se referă directorul executiv nu se referă la valoarea despăgubirilor pe care Gabriel Resources le-ar putea cere statului român.

„Ca o clarificare a declarațiilor publicate în numele meu în presa internațională, doresc să subliniez că nu am declarat niciodată cele citate în forma respectivă și că declarațiile mele au fost citate greșit. Între timp, declarațiile au fost corectate de către publicația The Globe and Mail. Am cel mai profund respect pentru România, pentru cetățenii săi, pentru Guvernul României și pentru Parlament. Doar românii și România vor decide ce este în interesul țării.

Deși este firesc pentru orice companie să facă ceea ce este necesar pentru a-și proteja interesele - și nici Gabriel Resources nu face excepție – vom lua act de orice decizie luată de Guvernul sau Parlamentul României.

Compania va furniza toate informațiile necesare pentru ca oamenii să poată lua o decizie în deplină cunoștință de cauză. Decizia finala va aparține, fără discuție, Guvernului și Parlamentului României și, în ultimă instanță, cetățenilor României”, a spus Jonathan Henry într-un comunicat de presă.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri