Cine merge la Bruxelles? CCR a respins noua contestație a președintelui

Data publicării:
sala CCR ccr ro-2

ACTUALIZARE ORA 13.00  Premierul Victor Ponta poate reprezenta România la reuniunile internaţionale, dacă preşedintele îl deleagă, dar trebui să aibă şi aprobarea mandatului din partea Paralmentului. Aşa a decis azi Curtea Constituţională după ce a respins sesizarea preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu Legea privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene.

ACTUALIZARE ORA 12.30 Curtea Constituţională a respins, miercuri, cu majoritate de voturi, constestaţia formulată de preşedintele Traian Băsescu privind legea care reglementează reprezentarea României la Consiliul European.

Anunţul a fost făcut, miercuri, de preşedintele Curţii, Augustin Zegrean, informează Mediafax.

Acesta a precizat că sesizarea formulată de preşedintele Traian Băsescu a fost respinsă ca nefondată şi neîntemeiată, decizia fiind luată cu majoritate de voturi.

Şeful statului a contestat atributul Parlamentului de a se implica în definirea mandatului Guvernului la Consiliul European, precizând că preşedinte ar trebui să fie instanţa care stabileşte acest mandat.

_______________________________________________

Curtea Constituțională a României ia în discuţie o sesizare formulată de preşedintele Traian Băsescu referitoare la neconstituţionalitatea Legii privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern, în domeniul afacerilor europene.

Este cea de a doua sesizare formulată de primul om din stat, pe acest subiect. Anul trecut, la sfârşitul lunii iunie, preşedintele Traian Băsescu a cerut Curţii Constituţionale să se pronunţe în privinţa unui conflict juridic de natură constituţională între preşedinţie şi guvern, referitor la summit-ul european din 28-29 iunie 2012.

Atunci, judecătorii Curţii Constituţionale i-au dat dreptate preşedintelui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri