Sari la conținut

CNADNR: Lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti ar putea începe în 2016

 

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunțat că astăzi a fost semnat contractul care are ca obiect: „Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Piteşti”.

Potrivit unui comunicat transmis de instituţie, valoarea totală a contractului este de 29.075.308,91 Lei fără TVA. În acest moment, distanţa între localităţile Sibiu - Piteşti se realizează în special pe drumul naţional DN 7, drumul european E 81 şi este de aproximativ 160 km, timpul minim de parcurs fiind de 2 ore şi 30 minute.

Contractul va avea o durată de implementare de 17 luni şi este împărţită astfel: 5 luni Elaborare Studiu de fezabilitate pentru Secţiunea 1 Sibiu-Boiţa şi Secţiunea 5 Curtea de Argeş-Piteşti; 12 luni pentru Secţiunea 2 Boiţa-Racoviţa, Secţiunea 3 Racoviţa-Văleni, Secţiunea 4 Văleni-Curtea de Argeş şi Secţiunea 6 DN 73C Tigveni-Râmnicu Vâlcea; 5 luni pentru Asistenţa Beneficiarului pentru lansarea şi finalizarea licitaţiilor de lucrări pentru construcţia Autostrăzii Sibiu - Piteşti.

„Contractul a fost atribuit prin procedura de licitaţie publică deschisă conform (OUG 34/2006) Asocierii SPEA INGEGNERIA EUROPEA SA MILANO ITALIA SUCURSALA BUCURESTI - TECNIC CONSULTING ENGINEERING ROMANIA SRL, (Lider de Asociere - SPEA INGEGNERIA EUROPEA SA MILANO ITALIA SUCURSALA BUCURESTI). Finanțarea proiectului este asigurată din Fonduri de Coeziune (FC 85%) și Bugetul de Stat (GOR 15%)”, se mai arată în comunicat.

Aşa după cum am promis, astăzi s-a semnat contractul de Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Piteşti. Am solicitat prestatorului să înceapă cu sectoarele mai puţin dificile, Loturile 1 şi 5, astfel încât implementarea proiectului să se realizeze cât mai repede. În aceste condiţii, lucrările efective la Autostrada Sibiu - Piteşti ar putea începe în anul 2016. Acest proiect a fost identificat în Master Planul General de Transport ca fiind prioritate 0, astfel închizându-se Coridorul IV Pan European, Nădlac - Constanţa”, a declarat Directorul General, Narcis Ştefan Neaga. 

Pe aceeași temă