Codul portocaliu nu-i sperie pe primari. În multe localităţi din Suceava şi Neamţ nu s-a asigurat permanenţa

Data publicării:
inundatii-1

Echipa Digi 24 a făcut o primă oprire în comuna Pătrăuţi din judeţul Suceava inundaţiile din iunie 2010 au lăsat pe drumuri 15 familii, ale căror case au fost măturate de viitură. La primărie însă uşa era închisă. După câteva zeci de minute de aşteptare, reporterii au fost întâmpinaţi de un paznic, care nu i-a lăsat să intre în primărie, pentru că nu era nimeni înăuntru. 

Următoarea oprire a fost la Dărmăneşti, localitate aflată de asemenea pe harta celor afectate în ultimii ani. Tot în iunie 2010 apele au inundat o mare parte din sat. Nici aici autorităţile nu au fost speriate de atenţionarea venită de la hidrologi.

Ultima oprire a fost cu noroc. La Milişăuţi, tot în Suceava, şeful Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă era la post şi avea o listă de persoane pe care trebuie să le sune în cazul în care vine viitura.

În plin cod portocaliu de inundaţii, nici autoritatile din Neamţ nu s-au grăbit sa asigure permamenţa. În Crăcăoani, localitate lovită de viitură ieri dimineaţă, când zeci de gospodării au fost inundate, primaria era pustie.

În schimb, în localitatea Bălţăteşti, una din zonele cu probleme, permanenţa la primărie este asigurată de paznic.

Codul portocaliu instituit de hidrologi pe afluenţii Moldovei este valabil până în această după-amiază.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri