Sari la conținut
News Alert

Coduri portocaliu și galben de caniculă în România. Harta județelor afectate

Actualizare 12:00. ANM a prelungit și extins avertizarea de temperaturi ridicate și disconfort termic.

COD GALBEN

Marţi, 7 iulie, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în majoritatea regiunilor, exceptând Bucovina, zona litoralului şi cea montană.

COD PORTOCALIU

În după-amiaza zilei de marţi, 7 iulie, în judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare vor fi temperaturi maxime de 38...39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. 


Căldura face probleme şi în Polonia. Cinci voievodate din vestul ţării sunt sub avertizare cod roşu, maximele zilei fiind între 33 şi 36 de grade Celsius.

De asemenea, în jumătatea estică a ţării sunt în vigoare un cod portocaliu şi unul galben. Şi aici, temperaturile maxime vor depăşi 30 de grade Celsius. Mai mult, în paralel cu valul de caniculă, unele zone din Polonia vor fi afectate şi de furtuni.

Cod galben de caniculă în România 

În România, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de caniculă, ce va intra în vigoare începând de astăzi.

Astfel, în cursul zilei vremea va fi călduroasă în toată ţara, caniculară în regiunile vestice şi nord-vestice, unde se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35...37 de grade, iar indicele de temperatură- umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Maxime termice de 35...36 de grade vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

În zilele de marţi şi miercuri (7-8 iulie), valul de căldură se va intensifica şi se va extinde în toată ţara.