COMANDAMENT DE IARNĂ. Autoritățile se pregătesc de ninsori

Data publicării:
12012013 20m 20comandament 20iarna-43486

Vicepremierul Liviu Dragea a convocat în această seară şedinţa comandamentului de iarnă, în cadrul căreia le-a indicat subprefecților care sunt măsurile pe care ar trebui să le ia pentru a preveni blocaje cauzate de ninsorile puternice.

„Mâine noapte, în partea de vest intră un front atmosferic destul de cald pentru această perioadă, care sigur va determina la primul impact de mâine noapte, până luni la pranz, polei în aproape tot vestul țării. Prin urmare, aceste fenomene vor fi semnalate de ANM pe județe cu cod galben și în mod sigur până luni vor fi coduri galbene de ceață în mod sigur în sud și est”, a detaliat condițiile meteo Ion Sandu, directorul ANM.

„Am rugămintea la prefecți, având în vedere avertizarea ANM privind polieul, de urgență să informați primarii de municipii și orase din județele dvs. că în cadrul structurilor lor de comandamente locale de situații de urgență să fie pregătiți ca atunci când apare polieul, până luni, când ies oamenii pe strazi, să intervină mâine noapte”, a declarat Liviu Dragnea, vicepremier.

Comandament de iarnă și la Primăria Capitalei

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat și el un comandament de iarnă, cu scopul de a pune în gardă firmele de deszăpezire pentru ninsorile abundente care vor începe, potrivit avertăzilor ANM, în 17 ianuarie.

Sorin Oprescu i-a certat pe reprezentanții firmelor de deszăpezire pentru că nu au acționat cu suficiente utilaje pentru a curăța străzile după ninsoarea de noaptea trecută, dar a precizat că nu au fost probleme mari cu traficul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri