Consiliul JAI nu va lua nicio decizie privind aderarea României și Bulgariei la Schengen

Data publicării:
06032013 20m 20schengen 20jai-53295

Preşedinţia irlandeză a Consiliului Uniunii Europene a anunțat că la consiliul JAI de joi nu va exista niciun vot şi nicio decizie în privința aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, din cauza opoziţiei mai multor state membre, anunţă un oficial din cadrul Preşedinţiei irlandeze a UE, citat de AFP, potrivit Mediafax.

„Nu va exista niciun vot şi nicio decizie”, a comunicat preşedinţia irlandeză a Consiliului UE.

„Deocamdată, nu există consens” pentru integrarea României şi Bulgariei deoarece „mai multe state au rezerve şi preocupări”, a precizat o sursă din cadrul preşedinţiei irlandeze.

„Dosarul nu va putea fi soluţionat de preşedinţia irlandeză şi va trece la Lituania”, care va deţine preşedinţia Consiliului UE începând din iulie, adaugă sursa citată.

O reuniune a ambasadorilor statelor UE era programată miercuri seara la Bruxelles în încercarea de a se găsi o soluţie la actuala criză, conform unor surse diplomatice.

Reacțiile Comisiei Europene și președinției irlandeze vin după ce Finlanda și Germania au anunțat că nu ne vor în Schengen. Mai nou, și Franța s-ar număra printre țările care se opun aderării, potrivit publicatiei austriece „Ostereich”. Motivul invocat de toate aceste țări este același: corupția care nu poate fi stăpînită de guvernul de la București.

Citiți și:

Schengen. România nu va cere să se pună pe ordinea de zi la JAI subiectul aderării

Traian Băsescu: „Șapte state ar fi votat împotriva României. Prudenţa arătată de primul-ministru este de bun augur”

Victor Ponta: Povestea cu şapte state care s-ar opune aderării României Schengen nu există

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri