Criminalul suedez de 16 ani care a fost prins în România a fost extrădat

Data publicării:
suedez
Suedezul extrădat miercuri din România ar avea legătură cu traficul de droguri în regiunea de Nord a Europei. Sursa foto: captură video Digi24

Suedezul de 16 ani care făcea parte dintr-o bandă care comitea omoruri la comandă și era urmărit internaţional pentru omor şi vătămare corporală gravă a fost predat, miercuri, autorităţilor de la Stockholm. Adolescentul a fost prins de polițiști în țara noastră pe 7 februarie și a plecat spre Suedia miercuri din Aeroportul Otopeni.

Băiatul de 16 ani a fost dat în urmărire internațională în urmă cu două săptămâni a fost prins de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri, în urma unei operaţiuni ENFAST declanşată la solicitarea autorităţilor judiciare din Suedia la data de 7 februarie 2024.

„Astăzi, 28 februarie, tânărul de 16 ani, cetăţean suedez, urmărit internaţional pentru omor şi vătămare corporală gravă, depistat de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri, în urma unei operaţiuni ENFAST, a fost predat unei escorte din Suedia”, a transmis, miercuri, IGPR.

„Din cercetări a reieşit că tânărul ar fi parte a unui grup infracţional suedez, care ar avea preocupări în comiterea de omoruri şi atacuri cu bomba. Acestea ar avea legătură cu traficul de droguri în regiunea de Nord a Europei, precum şi în spaţiul internaţional. Totodată, tânărul de 16 ani este cercetat pentru implicarea în angajarea unor criminali care ar lucra pentru una dintre grupările vinovate de comiterea a diferite omoruri la comandă”, a mai transmis sursa citată.

Adolescentul a fost prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus măsura preventivă a reţinerii, ulterior, aceasta fiind prezentată instanţei, care a luat măsura arestării preventive.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri