Crin Antonescu: Aș da nota 8 Guvernului Ponta

Data publicării:
ponta si antonescu resized mediafax

Cine vă e cel mai bun prieten? Soția mea. 

Cea mai mare dezamăre în politică? Lista e lungă. Am sperat din 1990 și până recent în implicarea intelectualilor în politică, ei fie nu au făcut-o, fie cei care au făcut-o au stricat mai mult decât au ajutat.

Numiți două persoane care v-au dezamăgit. Nu e elegant, sunt multe.

Care a fost cea mai mare greșeală făcută în politică? Am amestecat prea mult din ceea ce înseamnă relațiile omenești, personale. Relațiile politice sunt cu mai puțin sentiment

Ați fi vrut să fiți mai rațional? Sunt rațional, vă asigur. Vorbim de emoție, sentimente. Aș fi vrut să fiu o fire mai seacă, mai dură, un om care să se simtă ca peștele în apă în această zonă ce seamnă mult cu o junglă.

Care este cea mai mare calitate a unui om? Cea pe care o întâlnesc cel mai rar. Onestitatea împletită cu capacitate de sacrificiu pentru a putea rămâne onest.

Ziarul preferat? În România nu mai am un ziar preferat. Felul acela de presă e cam pe ducă

Ce veți face dacă nu veți câștiga alegerile prezidențiale? Voi face toate celelalte lucruri pe care le poți face în viață dacă nu ești președinte. Dar pregătiți-vă pentru cealaltă variantă.

Un model în politică? Un om cu mare influență, dar care nu a fost politician. Ioan Paul al II-lea rămâne personajul public cel mai copleștitor.

Care a fost cel mai bun președinte al României? Emil Constantinescu.

O notă pentru Guvernul Ponta? Greu de spus. Notele se dau pe cicluri, pe segmente. 8

Cele mai mari dificultăți în fața guvernului, unde sunt problemele? Eu vorbesc despre guvern asociindu-mă. Nu dau notă guvernului de undeva de pe un gard. Eu sunt cu guvernul. 8 le dau lor, 8 îmi dau și mie. Cred că dificultățile vin din faptul că vrem mai puțină politizare și ne e foarte greu să urmăm această idee, nu din cauza presiunilor noastre, ci din cauza faptului că sunt multe lucruri de schimbat. A doua mare dificultate a României este că suntem într-o situație în care atâta vreme cât avem acord cu FMI e foarte greu să dezvoltăm o politică de personalitate, de orizont de proiect. Cum să facă acest guvern ceva care să fie evaluat de 9 și 10 cât guvernul  are atât de puține opțiuni. Aș prefera să n-avem nevoie de FMI, ce țară n-ar prefera să n-aibă nevoie de FMI. 

Ați prefera să nu existe un acord?

Evident că aș prefera. Ce țară nu ar prefera să n-aibă nevoie de FMI.

Îl sfătuiți pe Victor Ponta să renunța la renegocierea unui nou acord?

În momentul în care am avea această opțiune, eu cred că nici n-ar fi nevoie. Dacă am avea de laes, poziția noastră, a liberalilor, asta va fi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri