Crin Antonescu despre raportul MCV: „La prima vedere, este scris mic”

Data publicării:
30 2001crinatonescu-46668

Președintele Senatului le-a cerut azi un răgaz ziariștilor care i-au cerut o reacție pe baza raportului pe justiție din cadrul Macanismului de Cooperare și Verificare (MCV) al Comisiei Europene.

Dacă este vorba de MCV, dă-mi voie să consult raportul. (...) Nu fiți atât de nerăbdători, despre raportul MCV, după ce îl citesc. (...) La prima vedere este scris mic, trebuie să îmi pun ochelarii”, a declarat Crin Antonescu.

Rezerva președintelui Senatului vine în contextul în care, de această dată, raportul nu a fost trimis de oficialii Comisiei către autoritățile din România, spre consultare, înainte de a fi făcut public.

Rezerva președintelui Senatului vine în contextul în care, de această dată, raportul nu a fost trimis de oficialii Comisiei către autoritățile din România, spre consultare, înainte de a fi făcut public.

„Rezervele” din vremea interimatului

Anul trecut, la lansarea raportului, din 18 iulie, Crin Antonescu, la acea dată președinte interimar, își exprimase anumite „rezerve” cu privire la criticile și recomandările exprimate de la Bruxelles.

În calitate de președintele interimar al României, Crin Antonescu, considera că, în raportul de monitorizare pe justiție, Comisia European reafirmă explicit valorile și principiile democratice la care aderă deplin și autoritățile statului, dar a anunțat că își păstrează rezervele față de o serie de evaluări ale instituției europene privind situația României.

„Pe de altă parte, au existat o serie de evaluări, despre care părerile sunt împărțite. Îmi păstrez evaluările și rezervele atunci când am vorbit despre proicet, confirmat azi în mare măsură”, a spus Crin Antonescu.

„Nimeni nu poate pretinde, cu sau fără ultimele evenimente politice din România, că acele lucruri pe care suntem într-un fel monitorizaţi prin acest mecanism au ajuns la perfecţiune”, a precizat el, cu o zi înainte de lansarea de anul trecut.

Pot și eu să fac o critică, din capul locului: în raport apar și chestiuni care exced nu doar MCV, ci și atribuțiile UE”, a mai spus Crin Antonescu.

Citiți și:

CE: Cum respectă România statul de drept și independența justiției

RAPORT CE. Fără progrese în cazuri de corupţie privind achiziţiile publice: procese lungi, pedepse mici

Leonard Orban: Mă aştept la un raport mixt, cu accent pe îndeplinirea recomandărilor din vară

Cătălin Predoiu: Mi-e teamă că raportul MCV va fi un tablou pictat cu tonuri sumbre

Ponta despre raport: „Asta e justiția după patru ani și zece luni cu domnul Băsescu”

RAPORTUL MCV. Mark Gray: S-au remarcat numeroase raportări de ameninţări şi intimidări la adresa judecătorilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri