Cutremurul din Poliție după fuga lui Cherecheș nu a fost chiar așa mare. Șefii eliberați din funcții sunt tot șefi

Data actualizării: Data publicării:
victor ivascu cu batista la fata
Victor Ivașcu, demis din funcția de șef al Poliției de Frontieră, este acum la dispoziția ministrului de Interne după fuga lui Cătălin Cherecheș. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Șefii din poliție eliberați din funcții după scandalul fugii din țară a lui Cătălin Cherecheș sunt tot șefi, dar în alte structuri ale Ministerului de Interne. 

 

Concret, ei nu au pierdut mai nimic după ce au fost sancționați prin aceste demiteri.

Astfel, fostul șef al IPJ Maramureș, Mihai Gherman, criticat de ministru pentru că și-a luat concediu în perioada în care Cătălin Cherecheș a fugit din țară, a ajuns după demitere adjunct la IPJ Vaslui.

Victor Ivașcu, demis din funcția de șef al Poliției de Frontieră, este acum la dispoziția ministrului de Interne și așteaptă să îi fie trasate noi sarcini tot în cadrul structurii din care face parte.

Doi dintre adjuncții lui au fost demiși și ei. Marius Vizitiu este acum director la Direcția de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei, iar Daniel Mânca a acum director la Direcția de Administrare și Logistică.

Fostul șef al Direcției de Protecție Intenră Maramureș s-a pensionat.

Se ajunge la astfel de situații pentru că legea care stabilește statutul polițistului spune că un polițist nu poate fi dat afară din sistem decât atunci când e pus sub acuzare și există o decizie în cazul lui în acest sens. Până atunci, toți polițiștii față de care se iau măsuri de sancționare după diverse scandaluri rămân în poliție, chiar dacă ajung să primească salarii mai mici. Mulți ajung să se pensioneze dacă vârsta le permite.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri