Sari la conținut
News Alert

Dacian Cioloş îi cere ajutor fostului ministru Vlad Alexandrescu

 

Premierul subliniază că „situaţia punctuală, nefericită şi gravă de la Operă” este excepţia de mersul procesului de reformă iniţiat de fostul ministru.

Totodată, Cioloş îl roagă de Vlad Alexandrescu să continue să sprijine subscripția publică pentru achiziția “Cumințeniei Pământului”.

„Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, şi-a depus mandatul astăzi cu speranța că gestul său va contribui la detensionarea situației de la Opera Națională. Din păcate, un șir de decizii grele și tensiuni acumulate de-a lungul timpului au făcut ca procesul de reformă pe care Vlad l-a încercat la Operă să nu meargă în direcția pe care am dorit-o cu toții. Reforma, atitudinea modernă și performanța în instituțiile de cultură și în actul managerial cultural au fost obiectivele lui Vlad pe care, până acum, a reușit să le impună, cu excepția acestei situații punctuale, nefericite și grave de la Operă. Dar această direcție reformistă în ceea ce privește managementul cultural trebuie să continue la Ministerul Culturii și este principala contribuție pe care Vlad Alexandrescu o lasă în urmă și pentru care vreau să-i mulțumesc public. De asemenea, vreau să-l rog să continue să ne sprijine într-un alt proiect pe care l-a lansat și care trebuie să meargă înainte: subscripția publică pentru achiziția “Cumințeniei Pământului ”. Mai sper ca decizia lui de astăzi să-i convingă pe toți artiștii de la Operă că vor putea găsi la Ministerul Culturii acel pol de stabilitate și decizie administrativă coerentă de care au nevoie. Nu sunt deloc bucuros că a trebuit să ajungem aici pentru a detensiona situația şi fac un apel la toți cei implicați în viitorul Operei Naționale să înțeleagă că toleranța reciprocă, dialogul și conștiința responsabilității actului artistic sunt obligatorii pentru a merge mai departe”, este mesajul lui Dacian Cioloş.