DESCHIS PE 14 IUNIE. Taxa de trecere pe podul Vidin – Calafat a fost deja stabilită

Data publicării:
pod calafatvidinmediafax

Cu o întâziere de aproape trei ani faţă de planul iniţial, podul Calafat - Vidin va fi în cele din urmă inaugurat la jumătatea lunii viitoare. Este al doilea pod al României peste Dunăre şi ne va lega de Bulgaria. Deşi lucrările nu sunt în totalitate gata şi au fost semnalate deja primele probleme, autorităţile au avut grijă să stabiliească taxa de trecere. Va fi de 6 euro. 

ACTUALIZARE 14.20. „Doresc să văd dacă există probleme mari privind calitatea construcţiei aâat la infrastructura feroviară, cât mai ales la cea rutieră pentru că mi-au fost semnalate nişte probleme. Probleme generale de calitate. Nu am dorit să intru în amănunt pentru că am dorit să le văd cu ochii mei”, a declarat astăzi, ministrul Relu Fenechiu.

„Acest pod va fi operat de o societate comercială mixtă, româno - bulgară, societate în curs de înfiinţare. Va fi înfiinţată până pe data de 14 iunie, când va fi inaugurarea oficială a podului”, a spus ministrul.


Probele de rezistenţă de pe podul Vidin – Calafat s-au încheiat. Experţii companiei spaniole Tesa au verificat securitatea celui mai nou pod construit peste Dunăre, respectiv comportamentul structurii la sarcină şi viteză.

În cursul verificărilor realizate de experţii spanioli, pe calea ferată au trecut vagoane pline cu piatră spartă, iar pe şosea au trecut camioane cu greutate de până la 30 de tone. Rezultatele testelor efectuate au fost foarte bune, au anunţat specialiştii.

Testele fac parte din protocolul de execuţie al podului, în acest moment fiind în execuţie ultimele finisaje ale podului, precum iluminat sau balustrade. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri