Dezbatere la Digi24. Implicațiile proiectului minier de la Roșia Montană

Data publicării:
RosiaMontana5115109-Mediafax Foto-Ovidiu Dumitru Matiu-2

Cosmin Popa consideră că actualele proteste reprezintă „o fotografie a stării de tensiune” existentă peste tot în lume și că există o apetență pentru informații false.

„Ceea ce se întâmplă azi în stațiul public are foarte puțin de-a face, în sine, cu proiectul Roșia Montană. (...) Este o fotografie a strării de tensiune socială, din societate, din întreaga Românie, care are de-a face cu o stare de încordare mai mare, mai generală – vezi protestele peste tot în lume împotriva politicienilor, corupției, și așa mai departe. Dar această stare de încordare facilitează colportarea de informații false. Există o apetență fantastică, inclusiv a protestatarilor din România, cu tot respectul pentru intențiile care i-au adus în stradă, de a colporta informații false”, a afirmat Cosmin Popa.

Pe de altă parte, Roxana Wring a subliniat că de 14 ani acest protest civic are loc fără un lider. „Acest protest este un protest real, vine dintr-o necesitate reală de a fi ascultați și de a ne proteja țara”, a subliniat invitata.

„Vorbim despre un grup mic, dar cu putere financiară, care este Gold Corporation, și vorbim despre o națiune, un popor, identitatea noastră și despre respectul pe care ni-l datorăm nouă înșine”, a afirmat Roxana Wring.

„Legea trebuie respinsă, este neconstituțională, suntem într-un stat de drept, nu putem fi obligați de statul român să fie expropiați de o companie străină, care e un fond de investiții speculativ”, a spus Roxana Wring.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri