Drum național închis din cauza ploii îngheţate şi a vântului puternic

Data actualizării: Data publicării:
masina ploaie inghet

Traficul rutier pe DN 2B Buzău - Brăila este închis, joi, din cauza poleiului şi a vântului puternic. În zonă se semnalează ploaie îngheţată, care se transformă în polei atunci când atinge solul, astfel că materialele antiderapante răspândite de drumari nu au niciun efect.

ACTUALIZARE 14:35 - Traficul rutier pe DN 2B Buzău - Brăila a fost reluat, joi după-amiază, pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată de până la 7,5 tone. Pentru autovehiculele mai grele traficul este în continuare oprit, din cauza poleiului format în urma fenomenului de ploaie îngheţată.


Potrivit Poliţiei Judeţene Buzău, circulaţia pe DN 2B este imposibilă din cauza poleiului care s-a format în strat gros.

În zonă sunt drumari care acţionează, însă ploaia îngheţată continuă, iar la contactul cu solul se produce polei.

Întrucât în zonă la această oră nu este trafic intens, care să ducă la topirea gheţii, drumarii intervin, însă în zadar.

Totodată, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, din cauza poleiului, două autotrenuri au derapat şi s-au aşezat de-a curmezişul şoselei, pe DN 2B Buzău - Brăila, blocând traficul în zona comunei Gălbinaşi.

Anterior, pe acest drum a fost impusă restricţie pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri