E. Hurezeanu despre „România, tigrul Europei de Est”: Cred că suntem încă maidanezi, cu mari probleme

Data publicării:
emil hurezeanu-6

Premierul a acordat un interviu pentru CNBC, în care a spus că România, „Tigrul Europei de Est”, dă semne de renaștere economică.

„A fost vorba despre un singur act, apariția la un post TV specializat în economie. Foarte bine, dar nu e o ofensivă, ci un act solitar. Același domn juvenil spune Suntem într-un joc de societate permanent, ne acuzăm unii pe alții de corupție, a devenit un fel de sport ștrengăresc între politicieni. Avem o problemă pe care aștept ca premierul să o asume cu gravitate. Un premier care zâmbește când vine vorba despre corupție e neserios, frivol. Când e vorba de corupție nu trebuie să fie frivol, pentru că din cauza acestei imagini nu suntem membri egali ai UE cu Marea Britanie, spre care se îndreaptă acest Tony Blair al Balcanilor”, a subliniat Emil Hurezeanu.

„Ce tigru suntem noi? Cu cel mai prost nivel de viață din partea asta a Europei? Care e meritul, ce tigru suntem? Cred că suntem încă maidanezi, cu mari probleme. Avem mult de depășit, de recuperat. Tigru au devenit Malaezia, Singapore, Coreea de Sud. Ăia sunt tigri”, a spus el.

„Avem instabilitate politică, una cronică, între adversari, dar și între prieteni. Victor Ponta a fost ministru pentru relația cu Parlamentul într-un guvern oblăduit de Băsescu. Mi-am spus că alianța între dușmani poate fi antidotul, pentru că ne certăm foarte ușor cu prietenii. Nu a mers. S-a făcut alianța asta între PSD și PNL și credeam că există un ciment suficient de coagulant, rețeta lui e dată de aversiunea forțelor față de Băsescu. Nu trebuie însă ca un ciment politic să se bazeze pe aversiunea față de un al treilea”, a explicat Emil Hurezeanu.

„Suntem un ciobănesc mioritic original cu blana nețesălată. Premierul face pur și simplu propagandă la un post străin. Avem un blocaj economic, Ponta nu știe asta? Nu mai vin investitori, e un spectru al creșterii taxelor, faptul că nu isprăvim proiecte economice”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri