Sari la conținut

ELCEN suplimentează alimentarea RADET pentru asigurarea cu agent termic a unor zone din Capitală

 

În data de 4 ianuarie 2016, ora 11:25, la CTE București Vest s-a oprit din funcționare cazanul de apă fierbinte numărul 6, ca urmare a unei avarii (pierderi de fluid) la sistemul convectiv. Acest cazan de apă fierbinte, utilizat ca agregat de vârf, are o capacitate nominală de 100 Gcal/h.

ELCEN menționează, într-un comunicat remis Agerpres, că la data evenimentului, acest agregat producea circa 20 Gcal/h dintr-un total de 205 Gcal/h produs la nivel de CTE București Vest, adică mai puțin de 10% din producția centralei, destinată municipiului București, mai precis cartierelor Crângași, Militari și Drumul Taberei.

În urma acestui incident, ELCEN a organizat și mobilizat echipe de intervenție în vederea eliminării avariei, a mărit producția de energie termică la CTE Grozăvești cu circa 60 Gcal/h, preluând zonele arondate CTE București Vest. Astfel, a fost restrânsă aria de termoficare a CTE București Vest odată cu extinderea ariei CTE Grozăvești.

În paralel cu demersurile efectuate pentru remedierea avariei, ELCEN a comunicat RADET că are disponibilități de producție a energiei termice de 50 Gcal/h în CTE Progresu, respectiv 100 Gcal/h în CTE București Sud, care pot fi utilizate pentru asigurarea condițiilor de confort termic locuitorilor Bucureștiului.

„Aceste capacități de producție sunt în continuare disponibile și neutilizate. Mai mult decât atât, începând de azi, ora 18:00, ELCEN mai pune la dispoziția RADET încă 140 Gcal/h, ca urmare a comenzii de pornire a blocului nr. 5 de la CTE București Sud, spun reprezentanții Electrocentrale București.

ELCEN apreciază că situația creată a fost determinată de un cumul de factori, printre care avariile RADET din data de 31 decembrie 2015, respectiv 2 ianuarie 2016, avaria ELCEN din data de 4 ianuarie 2016 și temperaturile scăzute din această perioadă.

Electrocentrale București apreciază că inerția sistemului de termoficare (timpul necesar de revenire în parametri normali) este cuprinsă între 12 și 24 de ore în condițiile unor temperaturi medii de iarnă.

Pe aceeași temă