Elevul de 15 ani care a folosit un spray lacrimogen în liceu, iar colegii săi au ajuns la spital, a fost plasat sub control judiciar

Data publicării:
smurd la liceul dimitrie leonida din bucuresti
Mai mulți elevi de la un liceu din Bucureşti au ajuns la spital, după ce un coleg a dat cu spray lacrimogen în școală. FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Elevul de 15 ani care a folosit un spray lacrimogen la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, a informat marţi seara Poliţia Capitalei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, din oficiu, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi lovire sau alte violenţe în cazul elevului.

„Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului Siguranţă Şcolară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, a precizat Biroul de presă al DGPMB, citat de Agerpres.

Marţi, echipajele de intervenţie au evaluat 33 de elevi ai Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida şi au transportat la spital 25 dintre aceştia, după ce adolescentul de 15 ani a utilizat un spray paralizant atât la intrarea, cât şi în incinta clădirii. Mai mulţi elevi au acuzat stare de rău.

Potrivit unor surse judiciare, incidentul s-ar fi produs în urma unui conflict al elevului cu un coleg.

Poliţiştii de la Secţia 9 au fost sesizaţi de directorul instituţiei de învăţământ, prin apel la 112, în jurul orei 10,00, cu privire la faptul că un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen atât în exterior, cât şi la intrarea în instituţie.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri