Eroii din Afganistan s-au întors acasă pentru totdeauna. Ei vor fi înmormântaţi cu onoruri militare

Data publicării:
militari morti afganistan mapn

Iulian Postelnicu, tatăl eroului Adrian Postelincu, aproape că îşi reproşează că nu a putut să-şi oprească fiul să plece în Afganistan.

„Eu i-am spus de la început să nu se ducă acolo. N-am avut...n-am putut să-l opresc”, a spus cu durere Iulian Postelnicu. Acesta parcă a presimţit ceva: S-a uitat înapoi. Niciodată nu s-a uitat înapoi când a plecat undeva”.

Părinţii au cumpărat un loc de veci chiar în ziua morţii fiului lor

În dimineaţa în care a fost făcut anunţul că doi militari români şi-au pierdut viaţa pe front, părinţii lui Adrian cumpăraseră un loc de veci. Se gândeau că va veni vremea când ei nu vor mai fi, dar nu au crezut niciodată că acolo se va odihni, de fapt, fiul lor mai mic, Adrian. Abia seara au aflat tragica veste, când doi militari şi comandatul unităţii au bătut în poartă.

Mama lui Adrian este devastată de moartea fiului ei. „O durere....nu ştiu cum oi...cum om scăpa. Cum om ieşi. Vă vine să credeţi că s-a întâmplat aşa ceva? Nu-mi vine. Nu-mi vine să cred. Eu zic totuşi că el trăieşte...”, spune Marioara Postelnicu.

Adrian a fost rugbist, apoi scafandru de mare adâncime. Îi plăcea acţiunea, spune tatăl său, vroia să fie mereu în mijlocul evenimentelor.

Vasile Claudiu Popa va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor

Sicriul cu trupul neînsufleţit al celuilalt militar român căzut la datorie în Afganistan, Vasile Claudiu Popa, a ajuns la Alba Iulia.

Teribila veste a fost a morţii sale a fost primită cu greu de cei care l-au cunoscut, dar mai ales de mama sa, care nu și putut stăpâni lacrimile de durere.

„Referințele sunt excepționale, un băiat modest, muncitor preocupat de carte, iar ulterior la absolvirea colegiului a optat pentru Institutul de Marină, pentru că probabil a iubit marea”, a povestit colonel Marcel Domşa, comandantul Colegiul Militar din Alba Iulia.

Vasile Claudiu Popa va fi înmormântat sâmbătă, cu onoruri militare, în Cimitirul Eroilor, unde Primăria Alba Iulia i-a atribuit un loc de veci.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri