Ferma Dacilor, pensiunea din Prahova care a luat foc, nu are autorizaţie de securitate la incendiu

Data publicării:
incendiu mare stins de pompieri
Pensiunea din Prahova care a luat foc marți dimineață. FOTO: ISU

Ferma Dacilor, pensiunea unde marți dimineață a izbucnit un incendiu de proporţii, soldat până la acest moment cu trei morţi şi doi răniţi, nu are autorizaţie de securitate la incendiu, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Ferma Dacilor este un operator economic cu funcţiuni de cazare şi restaurant, aflat în satul prahovean Tohani. 

„Pentru obiectivul vizat a fost efectuată o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate 6 avertismente. La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu”, potrivit ISU.

În pensiune erau cazate 26 de persoane, dintre care 18 persoane s-au autoevacuat, două persoane au fost transportate la spital cu arsuri minore, trei victime (doi adulți şi un copil) au fost extrase decedate (carbonizate), iar şase persoane sunt căutate în continuare în clădirea incendiată, precizează ISU Prahova.

"Pentru identificarea şi a altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare-salvare. Intervenţia este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafaţa afectată fiind mai mare de 1.000 mp", a anunţat, anterior, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Pentru gestionarea situaţiei operative, la nivelul judeţului Prahova a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, fiind mobilizate la faţa locului zece autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de transport personal şi victime multiple, patru ambulanţe SMURD, patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi trei ambulanţe SAJ.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri