Florarii, nemulțumiți de prima zi de școală

Data publicării:
flori

„20, trei trandafiri. Haideţi să vă servim.”

Înainte de a trece pragul şcolilor sau a grădiniţelor, elevii şi părinţii s-au oprit mai întâi prin pieţe ori la florării. Cei mici, dar şi cei mari, au vrut să facă o impresie bună, aşa că au ales cele mai frumoase buchete.

„Prima zi de şcoală a venit cu foarte multe oferte din partea comercianţilor de flori. Astfel, cinci trandafiri nu costă mai mult de 20 de lei, iar un buchet de crini este doar 15 lei”, relatează Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi.

Totuşi, florarii nu au fost mulţumiţi de vânzări: „Foarte slab, că nu sunt bani. Preţurile sunt foarte bune, dar nu sunt clienţi. Anul trecut era mai puternic, era vânzare.”

În schimb, la Craiova, florarii n-au lăsat deloc la preţ, iar părinţii au fost nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar, de dragul tradiţiei.

„E ceva drăguţ din partea copilului să meargă cu un bucheţel de flori, chiar dacă nu e cine ştie ce, că am văzut că sunt cam piperate preţurile”, spune un părinte.

La Oradea, comercianţii s-au trezit cu noaptea în cap ca să pregătească cele mai frumoase buchete. Însă pieţele au fost mai mult goale, iar eventualii clienţi au căutat ce e mai ieftin.

- Pentru cine aţi luat florile?

- Pentru doamnele educatoare, sunt foarte drăguţe, s-au ocupat foarte bine şi anul trecut de el şi ţine foarte mult copilul la ele.

(...) 

- Ce înseamnă acest gest?

- Respect pentru doamnele profesoare."

(...) 

Oamenii vor buchete tot mai ieftine şi frumoase şi deosebite. Au trecut mai mult trandafirii, gladiolele, crizantema şi florile mai ieftine”, spune un comerciant din oraș.

Cele mai ieftine buchete s-au vândut cu 10 lei, însă preţurile au ajuns şi la 50 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri