Sari la conținut

FOTO VIDEO. Aproximativ 12.000 de oameni au comemorat în stradă victimele din clubul Colectiv

În mai multe oraşe din ţară, oamenii s-au mobilizat pe reţelele de socializare pentru a-şi arăta solidaritatea cu victimele incendiului din clubul Colectiv. Peste o mie de persoane au participat la marşuri şi au aprins lumânări în memoria celor care şi-au pierdut viaţa. 

ACTUALIZARE 23.07. Prieteni, membri ai familiilor victimelor sau oameni care au vrut să-și arate solidaritatea continuă să vină în fața clubului Colectiv pentru a aduce flori și lumânări.


ACTUALIZARE 22.36. O comemorare a victimelor tragediei a avut loc și la Sibiu.

Fotografii: Robert Barlea

ACTUALIZARE 17.35. Principesa Margareta și principele Radu Duda au ajuns la clubul Colectiv, pentru a aduce un omagiu victimelor tragediei de vineri seară.  

ACTUALIZARE 16.15. Potrivit jandarmilor, în stradă sunt peste 12.000 de oameni.

ACTUALIZARE 15.00. 11.000 de oameni comemorează pe cei 29 de morți în urma tragediei din Colectiv. 8.000 de persoane se îndreaptă spre locul în care funcționa clubul. Alte 3.000 de oameni sunt deja acolo.

Clubul Colectiv funcţiona în incinta vechii fabrici Pionierul, în sectorul 4 al Capitalei, pe strada Tăbăcarilor, numărul 7.

ACTUALIZARE 14.45. Circa 7.000 de oameni participă la marșul după tragedia din clubul Colectiv, potrivit Jandarmeriei. Și în fața clubului sunt circa 2.000 de oameni.

ACTUALIZARE 14.25. Oamenii au plecat în marş spre clubul Colectiv.

ACTUALIZARE 14.00. Organizatorii au anunţat că plecarea în marş se va amâna, întrucât tot mai mulţi oameni şi-au anunţat prezenţa şi sunt în drum spre centrul Capitalei.


Foto: Teodor Tiță/incentru.ro

Oamenii au început să se strângă în Piaţa Universităţii încă de la ora 13.00.

Intenţionează să meargă spre locul tragediei, la club Colectiv.

Oamenii au venit cu afişe care au mesaje cu îndemnuri pentru autorităţi să nu mai lase să se întâmple evenimentele de genul celui produs vineri seară, sau cu mesaje de încurajare pentru famiile greu încercate. Totodată, ei au adus flori şi lumânări.

Evenimentul a fost organizat pe Facebook.

Unii spun că au avut prieteni care au fost în club Colectiv, unii au supravieţuit, alţii nu. Alţii nu au fost niciodată acolo şi nici nu au avut pe cineva cunoscut în noaptea tragediei, dar spun că vor să tragă atenţia şi un semnal de alarmă cu privire la ceea ce s-a întâmplat.

Citiți și:

Eroii de la clubul Colectiv. Au murit pentru ca alții să trăiască

Pe aceeași temă