Fregata „Regele Ferdinand” a intrat sub comanda NATO

Data publicării:
fregata regele ferdinand

Fregata „Regele Ferdinand” a intrat, începând de vineri, sub comanda Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM) şi desfăşoară misiuni de monitorizare a traficului maritim în Marea Mediterană, în cadrul Operaţiei Sea Guardian, a informat un comunicat al MApN transmis Agerpres.

„În conformitate cu angajamentele asumate de ţara noastră faţă de partenerii din Alianţă, din pachetul de forţe pus la dispoziţia NATO face parte şi fregata „Regele Ferdinand”, Forţele Navale Române contribuind astfel la susţinerea eforturilor de asigurare a securităţii şi stabilităţii regionale. După terminarea antrenamentelor planificate în cadrul Exerciţiului „Mavi Balina 18”, organizat de Turcia, nava militară românească a intrat vineri, 5 octombrie, ora 00.00, sub comanda Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM) şi desfăşoară misiuni de monitorizare a traficului maritim în Marea Mediterană, în cadrul Operaţiei Sea Guardian. Operaţia Sea Guardian a fost lansată ca urmare a deciziilor luate la Summit-ul NATO de la Varşovia din anul 2016, pentru descurajarea unor ameninţări la adresa partenerilor din Alianţă”, a precizat MapN.

Potrivit sursei citate, cei 240 de militari de la bordul fregatei „Regele Ferdinand” vor executa misiuni de supraveghere a traficului naval în Marea Mediterană, demonstrând astfel faptul că ţara noastră este un furnizor de securitate care deţine platforme operaţionale dislocabile în diferite zone instabile de pe glob, acolo unde se impune prezenţa militară a NATO pentru îndeplinirea obiectivelor de securitate.

„Angajamentul continuu al României şi al Aliaţilor pentru securitatea şi apărarea comună arată că suntem uniţi de aceleaşi valori democratice, împărtăşite de către toţi membrii Alianţei, şi formăm o comunitate puternică şi unită, capabilă să răspundă tuturor ameninţărilor, indiferent de tipul lor sau de zona de provenienţă. Fregata îşi va încheia misiunile în Mediterana la sfârşitul lunii octombrie, când va reveni în ţară”, a menţionat comunicatul MApN.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri