GARSONIERĂ DE 5.000 DE EURO. Riscurile cumpărării unei locuinţe executate silit

Data publicării:
blocuri mediafax-2

Sunt frecvente situaţiile în care foştii proprietari refuză să părăsească locuinţa, caz în care trebuie apelat la autorităţi pentru evacuarea lor. Cei care plănuiesc să cumpere o locuinţă executată silit trebuie să mai ştie şi că bunul trebuie achitat în cel mult 30 de zile de zile de la momentul câștigării licitației.

Cinci mii de euro pentru o garsonieră executată silit - este una dintre ofertele prezentate la un tîrg imobiliar deschis în capitală. Este o garsonieră situată în Năvodari, pe care banca încearcă să o valorifice în contul unei restanţe.

Apartamentele şi casele pot fi cumpărate acolo fără a mai fi parcursă procedura anevoioasă de licitaţie.

Cumpărători se găsesc pentru asemenea locuinţe.

Sunt foarte interesaţi. Sunt foarte ieftine, deoarece de exemplu, dacă la prima licitaţie proprietatea nu se vinde, la a doua licitaţie, preţul scade cu 25%, iar la a treia licitaţie cu 50%. Condiţia este să se prezinte minimum doi licitatori”, spune Raluca Stegărescu, reprezentantul unui portal de executări silite.

Băncile au ajuns să iasă la vânzare cu asemenea locuinţe chiar şi la târgurile imobiliare, unde de regulă sunt prezentate apartamente şi case noi. Sunt presate să mai recupereze însă din creditele restante, pentru că numărul rău-platnicilor este în creştere.

În martie, aproape 700.000 de români întârziaseră mai mult de o lună cu plata ratelor, de două ori mai mulţi faţă de 2008. În această perioadă, restanţele lor s-au apropiat de 10 miliarde de lei, de la aproximativ jumătate de miliard de lei. În aceste condiţii, băncile au ajuns să execute silit câte 2.000 de locuinţe pe lună.

Cei care nu vor să treacă prin procedurile unei licitaţii pot să aleagă o locuinţă nouă, la bloc sau la vilă.

„Toată lumea caută case în zona de sud, nu neapărat apartamente, cât case şi case la curte, pe teren”, spune consultantul financiar Camelia Grădinaru.

La târgurile imobiliare, casele au preţuri care pornesc de la 60.000 de euro, preţuri comparabile cu ale apartamentelor de trei camere din Bucureşti, situate în zonele 2,3 ale Capitalei.

Casele sunt mult mai spaţioase decât un apartament, însă au şi inconveniente. Multe dintre complexurile de vile construite în ultimii ani sunt situate în afara oraşului. Alţii nu sunt însă dispuşi să lase oraşul pentru zonele limitrofe Bucureştiului.

La târgul imobiliar găzduit de Sala Palatului sunt scoase la vânzare aproximativ 10.000 de apartamente şi vile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri