George Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Rămâne deputat

Data publicării:
gigi 20becali-48759

Actualizare 14.20.Aceeași pedeapsă au primit și ceilalți acuzați în acest dosar, un polițist și bodyguarzii lui Becali. George Becali nu a fost în țară în momentul pronunțării sentinței, fiind plecat în Dubai. Decizia completului de cinci judecători ai Înaltei Curți este definitivă.

După pronunțarea deciziei, George Becali a declarat, din Dubai, la un post de televiziune, că nu se întoarce în țară.

„Aici, în Dubai, lângă biserica creştină, sunt nişte case frumoase. Eu nu mai am ce căuta niciodată în ţara aia”, a declarat George Becali.

„O să vin în ţară pe ascuns, să o văd pe mama, dar nu o să mă vadă nimeni”.

„Până nu se schimbă statul, pe mine nu mă interesează, aici nu e vorba de învingător, aici pierde Ţara Românească. Nu e vorba că e cu închisoare sau cu suspendare, aici e vorba de justiţie. Cum adică să mă condamne?”, a declarat George Becali.

Nu i s-au interzis drepturile civile de a ocupa funcția publică și de a fi ales

George Becali poate în continuare să ocupe o funcție implicând exerciţiul autorităţii de stat, să aleagă sau să fie ales, după ce instanța a suspendat și executarea pedepsei accesorii inițial aplicate, prin care îi era interzisă exercitarea acestor drepturi.

„Aplică inculpaţilor BECALI GEORGE, DEDIU ȘTEFAN FĂNUȘ, ZMĂRĂNDESCU CĂTĂLIN OTTO și MILA MIHAI pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a şi lit.b Cod penal, pe durata şi în condiţiile prevăzute de art.71 Cod penal”, se arată în minuta instanței.

Articolul 64 din Codul Penal, referitor la interzicerea unor drepturi, prevede că „pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi constă în interzicerea unuia sau unora din următoarele drepturi: a) dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; b) dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat”.

„În baza art.71 alin.5 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepselor accesorii aplicate inculpaţilor BECALI GEORGE, DEDIU ȘTEFAN FĂNUȘ, ZMĂRĂNDESCU CĂTĂLIN OTTO, MILA MIHAI şi POPA MARCEL pe durata termenului de încercare”, a decis azi instanța.

În articolul 71 din Codul Penal se arată că „pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii sau a suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii, se suspendă şi executarea pedepselor accesorii”.

__________________________

George Becali a fost trimis în judecată în 2009, alături de bodyguarzii lui şi de poliţistul Romulus Dumitrescu pentru lipsire de libertate.

Anchetatorii spun că el a vrut să-şi facă singur dreptate şi le-a cerut gărzilor de corp să-i prindă pe hoții care i-au furat maşina.

Aceștia au fost duşi într-un bar din Pipera unde, potrivit anchetatorilor, ar fi fost sechestraţi şi supuşi unor violenţe fizice şi psihice, fiind puşi să scrie şi şi să semneze declaraţii în care consemnau că ei au furat maşina.

Deputatul este judecat în alte două dosare pentru fapte de corupţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri