Sari la conținut

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară

Victor Ponta, premierul României: Stimați colegi, ca și fiecare cetățean român, în ultimii 3 ani și jumătate nu pierdeți nimic, câștigați. Unii mai puțin, unii mai mult. Ideea principală pe care v-o spune și domnul ministru e: Folosiți banii! Cheltuiți-i! Nu-i ușor, dar cheltuiți-i transparent, eficient!

Principala alocare cu această rectificare se referă la noi drepturi pe care Parlamentul le-a aprobat și președintele le-a promulgat. Mă refer aici la faptul că alocăm toți banii necesari, doamna ministru, nu vă lipsește niciun leu, da? Pentru plata alocațiilor mărite, pentru copii, pentru plățile suplimentare aprobate de Parlament, pentru veteranii de război, pentru foștii deținuți politici, pentru aviatori, personal navigant, pentru diplomați, pentru grefieri, pentru toate categoriile sociale.

La sănătate, domnu secretar de stat, am vorbit cu domnul ministru. Sunteți mulțumiți? Nu se taie, se dă. Să luați pe cineva să-l învățați matematică, că minus cu plus, dacă e mai mare plusul, înseamnă că e cu plus. Ați mutat niște bani dintr-o parte în alta, în final înțeleg că sunt 478 de milioane în plus.

Rectificarea bugetară aduce salarii mai mari, dar sacrifică unele investiții