Imagini incredibile. Șofer de microbuz, filmat conducând fără mâini

Data publicării:
sofer

Neglijenţă care ar fi putut duce la o tragedie. Un şofer de microbuz care mergea între Paşcani şi Iaşi a fost filmat în timp ce conducea fără mâini. Bărbatul şi-a pierdut locul de muncă şi riscă o amendă de 600 de lei.

Imagini incredibile surprinse într-un microbuz, pe ruta Paşcani-Iaşi. Şoferul este surprins în timp ce conduce iresponsabil. În mâna dreaptă ţine telefonul la care vorbește. În mâna stângă - are mai multe bancnote. La un moment dat, ţine volanul doar cu coatele.

Femeia care a surprins aceste imagini le-a postat pe reţelele de socializare. Reacţiile nu au întârziat. Cei care fac naveta cu microbuzul spun că practica periculoasă este des întâlnită printre şoferi:

-Nu este singurul. Au fost destule accidente. Şi eu sunt şofer la rândul meu, am copii. Dar nu-mi permit să-mi fac live la volan.

-E un lucru foarte urât, mai ales că e vorba de pasageri. E vorba de viaţa mult mai multor oameni.

-Ar trebui în primul rând Poliţia să îşi facă treaba.

Şoferul filmat era în perioada de probă pentru angajare. Acum nu mai are loc de muncă.

Răzvan Ştefan, administratorul firmei de transport : Maşina este dotată cu handsfree, deci nu avea niciun motiv să facă lucrul acesta şi cu siguranţă nu trecea nici de evaluarea noastră. Faptul că a apărut pe reţelele de socializare i-a grăbit sfârşitul, să spunem aşa.

Bărbatul este cercetat şi de poliţişti.

Ioana Buştiuc, purtător de cuvânt IPJ Iaşi: În urma apariţiei materialului video în spaţiul public, poliţiştii s-au sesizat şi efectuează verificări pentru identificarea şoferului şi luarea măsurilor legale ce se impun faţă de acesta. Reamintim faptul că şoferilor le este interzisă folosirea telefoanelor mobile în timpul conduceri.

Conducătorul auto riscă şi o amendă cuprinsă între 300 şi 600 de lei şi pâna la 4 puncte de penalizare. Conform legii, şoferii care conduc au voie să vorbească la telefon doar dacă folosesc un dispozitiv „mâini libere”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri